03136001048
آموزشگاه فنی حرفه ای نوین دانش پژوهان ( شعبه )

سازمان جهانی کار (ILO)

سازمان جهانی کار ILO 

یکی از موسسه‌های تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد است که هدف آن پرداختن به امور مرتبط با کار و کارگران است. این سازمان حقوق و معیارهایی را برای کلیه کارگران در سرتاسر جهان در نظر گرفته است. مقر این سازمان جهانی در شهر ژنو سوئیس است و هرساله در ماه خرداد کنفرانس‌های بین‌المللی برگزار می‌نماید.

سازمان جهانی کار ILO

این سازمان بین‌المللی، پس از پایان جنگ جهانی اول و در سال ۱۹۱۹ در مباحث کنفرانس پاریس مطرح و تأسیس شد. منشور سازمان بین المللی کار (International Labour Organization) در سال ۱۹۴۴ تصویب‌شده و به بیانیه فیلادلفیا مشهور است. اساس کار ILO اهمیت همکاری بین دولت‌ها، کارفرمایان و سازمان‌های کارگری در تقویت پیشرفت‌های اجتماعی و اقتصادی است.

سازمان بین‌المللی کار با هدف گردآوری دولت‌ها، کارفرمایان و کارگران برای تعیین استانداردهای کار، تدوین سیاست‌ها و برنامه‌ها با برگزاری جلسات اجتماعی از جهت تأمین نیازهای زنان و مردان شاغل اطمینان دارد.

سازمان بین‌المللی کار با ترویج گفتگوی اجتماعی بین اتحادیه‌های کارگری و کارفرمایان در تدوین و در صورت لزوم اجرای سیاست ملی درزمینهٔ های اجتماعی، اقتصادی و… در درون مؤلفه‌های خود به تشویق کارفرمایان، کارگران و کشورهای عضو می‌پردازد.

تشکیلات سازمان بین‌المللی کار ILO

این نشست هرساله در ژنو برگزار می‌شود. این کنفرانس که غالباً با عنوان پارلمان کارگری بین‌المللی خوانده می‌شود، مجمعی برای بحث در مورد سؤالات کلیدی اجتماعی و کارگری است. هیئت حاکم شورای اجرایی سازمان بین‌المللی کار است. این نشست سالانه سه بار در ژنو برگزار می‌شود. در مورد سیاست‌های ILO تصمیماتی اتخاذ می‌کند، برنامه‌وبودجه را تعیین می‌کند که پس‌ازآن برای تصویب به کنفرانس ارسال می‌کند.

سازمان بین‌المللی کار، کار خود را از طریق سه نهاد اصلی که نمایندگان دولت‌ها، کارفرمایان و کارگران تشکیل دهنده آن انجام می دهد.

دفتر بین‌المللی کار، دبیرخانه دائمی سازمان بین‌المللی کار است. این مرکز کانون فعالیت‌های کلی سازمان بین‌المللی کار است که تحت نظارت هیئت‌مدیره و تحت رهبری مدیرکل اداره می‌شود. جلسات منطقه‌ای کشورهای عضو سازمان بین‌المللی کار ILO به‌منظور بررسی موضوعات، به‌صورت دوره‌ای برگزار می‌شوند. استانداردهای بین‌المللی کار و سیاست‌های گسترده سازمان بین‌المللی کار در یک کنفرانس بین‌المللی کار تعیین می‌شوند.

کار هیئت‌مدیره و دفتر کمیته‌های پوشش‌دهنده سه‌جانبه، پشتیبانی موضوعاتی مانند آموزش حرفه‌ای، توسعه مدیریت، ایمنی و بهداشت شغلی، روابط صنعتی، آموزش کارگران و مشکلات ویژه زنان و کارگران توسط انجمن‌های خبره است.

استراتژی سازمان جهانی کار ILO

سازمان جهانی کار ILO همواره با تلاش برای حرکت به سمت جهانی با صلح پایدار گام برداشته است. به‌نحوی‌که برای قرن بیست و یکم استراتژی کلی تدوین و تعیین نموده است که عبارت‌اند از:

  • ارتقا، واقعیت بخشیدن به اصول اساسی حقوق کاری و استانداردها
  • ایجاد فرصت‌های اشتغال به کار با حقوق کافی برای مردان و زنان جهت استخدام
  • ارتقا پوشش‌های اجتماعی و مؤثر
  • تقویت سه‌جانبه گرایی و گفتگو اجتماعی

هدف سازمان بین‌المللی کار ILO

سازمان بین‌المللی کار، در قرن جدید بر تأمین اقتصادی و اجتماعی نیروی کار تأکید می‌ورزد. همچنین این مسئله را لازمه کار و حفظ کرامت انسانی در اقتصاد جهانی می‌داند. در راستای رسیدن به اهداف نیز چارچوبی برای طراحی تمهیدات اجتماعی پایدار، نظیر اصلاح و گسترش آن‌ها معرفی کرده است.

  • حمایت از حقوق بنیادی انسان‌ها و تلاش برای بهبود آن
  • اتحاد شرایط کاری و محیط‌زیست
  • تضمین منافع بین دولت‌ها، اتحادیه‌های کارگری و کارفرمایان

اهمیت مدارک مورد تأیید سازمان جهانی کار

همان‌طور که میدانید اولین قدمی که یک شخص متقاضی مهاجرت کاری باید انجام دهد، تبدیل مدارک خود به مدارک بین‌المللی معتبر می‌باشد. یکی از معتبرترین سازمان‌ها برای تهیه این نوع مدارک، سازمان جهانی کار است که اهمیت مدارک مورد تأیید این سازمان بسیار زیاد می‌باشد.

کشورهایی که مدارک سازمان جهانی کار را معتبر می‌دانند عبارتند از ۱۸۷ کشور که شامل کشورهای آمریکا، فرانسه، کانادا، آلمان، انگلیس و سوئیس نیز می‌باشند. شما می‌توانید برای مشاهده لیست کامل این کشورها به سایت سازمان جهانی کار مراجعه فرمایید.

به این نکته توجه داشته باشید که همه مدارک سازمان فنی و حرفه‌ای معتبر نبوده؛ بلکه تنها مدارکی در ایران مورد تأیید سازمان جهانی کار هستند که دارای کد استاندارد شغل باشد.

مدرک سازمان جهانی کار ILO

سازمان بین‌المللی کار یک آژانس سازمان ملل متحد است که هدف آن ارتقاء کار شایسته در سراسر جهان است. هنگامی‌که تصمیم به مهاجرت می‌گیرید، اگر از راه تحصیلی و یا کاری قصد رفتن داشته باشید، می‌بایست مدارک تحصیلی خود را به استاندارد جهانی کار ILO تبدیل نمایید.

معتبرترین سازمان در تائید مدارک تحصیلی و همچنین مبنای ارزش‌گذاری و سنجش آن در جهان، سازمان جهانی کار است. در داخل ایران سازمان فنی حرفه‌ای نسبت به صدور مدارک معتبر در سطح ملی و بر پایه اصول و علوم روز اقدام می‌نماید.

توصیه نامه 195 (( سازمان جهانی کارILO ))

سازمان فنی و حرفه‌ای

سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای یکی از سازمان‌های مرتبط و وابسته به وزارت کار است که به‌منظور ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، از ادغام سه نهاد آموزشی تشکیل‌شده است. این سازمان صرفاً در جهت آموزش و صرف‌نظر از ساختار تشکیلاتی، فعالیت خود را درزمینهٔ پژوهش انجام می‌دهد.

این موسسه با هدف دستیابی به تکنولوژی روز دنیا، تازه‌های فناوری و همگام شدن با استانداردهای بین‌المللی همواره در تلاش است روابط بین‌المللی خود را با سازمان جهانی کار ILO و سازمان بین‌المللی آموزشی حرفه‌ای در کشورهای مختلف گسترش دهد.

سازمان فنی و حرفه‌ای علاوه بر سازمان مرکزی، در سطح کشور دارای ۳۱ اداره کل، مرکز تربیت ملی و حدود ۱۲.۰۰۰ آموزشگاه در سطح کشور است و از این طریق به ترویج علم بر پایه اصول و ارائه مدارک معتبر می‌پردازد.

مدارک فنی حرفه‌ای

به‌طورکلی مدارک پایان دوره ارائه‌شده از طرف سازمان فنی و حرفه‌ای دارای دودسته هستند:

دسته اول، گواهینامه پایان دوره هستند. دریافت این گواهی‌نامه بدین معناست که در یک دوره یا کلاس آموزشی در آموزشگاه شرکت نموده و در پایان دوره، نمره موردنیاز را کسب کرده‌اید. این مدرک در همه‌جا معتبر می‌باشد.

دسته دوم، گواهینامه مهارت هستند. این گواهی‌نامه برای زمانی صادر می‌شود که در آزمون‌های برگزارشده از طرف سازمان فنی حرفه‌ای شرکت نموده و نمره موردنظر را کسب نمایید. گواهینامه‌ای که پس از قبولی دریافت می‌نمایید گواهینامه مهارت است.

فعالیت‌های سازمان جهانی کار

کار سازمان فنی و حرفه‌ای که با رعایت استاندارها و اصول بر اساس سازمان جهانی، به‌نوعی گویی زیرمجموعه سازمان جهانی کار ILO است، انجام یک سری فعالیت با هدف به وجود آوردن و یا تغییر دانش، نگرش و مهارت در افراد است. این مسئله باعث می‌شود توانایی‌های فرد افزایش‌یافته و خود را برای کسب وکار و دریافت شغل آماده نماید.

اعتبار مدارک سازمان فنی حرفه‌ای

مدارک دریافتی از هریک از سازمان‌های فنی و حرفه‌ای در کلیه استان‌های ایران و به‌صورت ترجمه‌شده در سایر نقاط نیز اعتباردارند. در صورت تمایل به اقدام برای تبدیل مدارک به استاندارد سازمان جهانی کار، می‌توانید مدارک را به‌صورت مستقیم به ILO تبدیل کرده و یا ابتدا به استاندارد سازمان فنی حرفه‌ای تبدیل کرده و سپس به ILO تبدیل نمایید.

مدارک دریافتی از سازمان فنی و حرفه‌ای درصورتی‌که ترجمه شوند، به مهر دادگستری و وزارت امور خارجه ممهور شوند، در خارج از کشور نیز اعتبار داشته و به‌نوعی قابلیت تبدیل به مدارک سازمان جهانی کار ILO رادارند. مدارک صادرشده پایان دوره فنی و حرفه‌ای قابلیت استعلام آنلاین را نیز دارد.

آموزش های فنی حرفه‌ای

آموزش فنی حرفه‌ای شامل مجموعه ای جامع از مهارت ها می‌شود. این مهارت ها به چهار صورت دسته بندی می شوند.

  • مهارت های اصلی موردنیاز برای حرفه آموزشی موردنظر
  • مهارت هایی که به صورت مستقیم با حرفه آموزشی ارتباط دارند.
  • مهارت های مکمل و بین رشته ای
  • مهارت های جانبی

استانداردهای آموزشی

به منظور قرارگیری در سطح استاندارد بین المللی، آموزش های فنی حرفه‌ای تا حد زیادی به استانداردهای سازمان جهانی کار ILO نزدیک هستند. پس از گذراندن دوره مربوطه و آموزش مهارت مرتبط در زمینه شغلی و آموزشی و دریافت دانش مورد نظر، فرد توانایی لازم برای فعالیت در بازار را کسب کرده است. در این حالت فرد می تواند شروع به کار نماید. مدرک دریافتی پایان دوره از سازمان آموزشی فنی حرفه‌ای نشان دهنده نوع صلاحیت و مهارت شماست.

کنوانسیون‌های بین‌المللی و همچنین استانداردهای اصلی کار چیست؟

سازمان بین‌المللی کار (ILO) سازمانی سه‌جانبه متشکل از اتحادیه‌های کارگری، دولت‌ها و شرکت‌ها می‌باشد که بخشی از سیستم سازمان ملل را نیز تشکیل می‌دهند. در سال ۱۹۹۸، سازمان بین‌المللی کار بیانیه‌ای درباره حقوق کار و اصول اساسی آن تنظیم کرد که ضمن آن، کشورهای عضو ILO توافق کردند که همه آن‌ها باید استانداردهای اصلی کار اعم از تصویب‌شده یا نشده را رعایت، ارتقاء، تحقق و بهبود بخشند.

وظایف سازمان جهانی کار ILO

  • دریافت و توزیع اطلاعات مربوط به تنظیم مقــررات بین‌المللی درزمینهٔ نظام کار و شرایط کار کارگران
  • مطالعه مسائل و بررسی پیشنهادها باهدف ارائه به همایش برای تنظیم مقالات
  • ارسال نامه‌های بین‌المللی
  • پژوهش درزمینه‌های خاص که از طرف دفتر بین‌المللی کار تعیین می‌گردد.